Det kan være, at du efter vinteren har gået med tankerne om, at din have godt kunne bruge en opløftning. Måske synes du, det er på tide, at du kan høste din egen frugt, som du kan bruge til din madlavning eller bagning. Det kan også være, at du ønsker at få plantet en ny hæk, der hvor det gamle hegn står. Du synes måske, at din have kunne være med til at skabe mere dyreliv i haven.

Færdighæk

Høst dine egne frugter fra din have

Går du med drømmen om at kunne høste dine egne frugter fra egen have, så skal du overveje, om du skal plante nye frugtbuske eller frugttræer i din have. Der er ikke noget bedre at kunne høste sine egne æbler, og ligeledes er det med stor tilfredshed at kunne lave mad af eget produceret frugt. Det er en god idé at sætte sig ind i modningstidspunktet for de forskellige sorter af frugttræer og buske, så du kan have en lang høstperiode. Hos Plantecenterfyn.dk kan du få råd og vejledning om sorter og modningstidspunkter, så du får lige de sorter, du ønsker.

Ny hæk på en dag

Er du træt af dit gamle hegn til naboen eller vej, så kan en hæk være, det du står og mangler. Mange forbinder det at plante hæk som et langt forløb, hvor man først ser resultatet efter nogle år. Du kan undgå dette ved at plante en Færdighæk, hvor du får en hæk, som har den størrelse og sort, som du ønsker. Du kan plante hæk hele året, men det er at foretrække at gøre i foråret eller tidlig sommer, inden det bliver for varmt. Du kan også plante hæk i efteråret inden frosten sætter ind. Hvis du ønsker rådgivning i valg af færdighæk, så undersøg det straks nærmere.

Liv i haven

Liv i haven

Synes du, at din have trænger til at få flere blomster, og gerne vil være med til at bidrage til, at insekterne får bedre mulighed for at leve, så er plantning af blomster i din have en god vej at gå. Bunddækkeplanterne kan både have blomster og bær, og de er gode til at dække jorden af, så du kan minimere ukrudt og reducere arbejdet med at luge. Du har måske også brug for træer, som kan lave skygge i haven om sommeren eller et sted, hvor fuglene kan sidde og være med til at skabe en god stemning i din have. Vi kalder dem prydtræer, og de er lette at vedligeholde. Læs mere om prydtræer på internettet.